Nieuws

Projecthuis Madiba: ‘Mensen voelen zich hier op hun gemak’

Met twee betaalde krachten, ruim honderd vrijwilligers, mensen met een zorgvraag en stagiaires is het team van Madiba nogal fors te noemen. En iedereen is gelijk. Jana van Lamoen, één van de initiatiefnemers, vertelt: “We zouden eigenlijk iets kleins opstarten, maar van het één kwam het ander en zijn we steeds groter geworden. Nu is het hele souterrain een wijkcentrum.”

VEILIGE HAVEN

Toch is Madiba meer dan alleen een regulier wijkcentrum. “We werken met vier pijlers: zorg, onderwijs, sport en gezond eten. Als je die pijlers combineert is je leven in balans, dus dat doen wij hier ook. De eerste stap naar herstel voor mensen die hier komen, is een plek vinden waar ze zich veilig voelen. Dat zij dit vinden in het projecthius is het grootste compliment en voelbaar wanneer je hier binnenstapt. Mensen zeggen wel eens dat Madiba hun tweede thuis is.”

Write a comment