Kalender

Evenementenreeks Naailessen

Naailessen

Projecthuis Madiba Liendertseweg 87, Amersfoort

Iedere dinsdag van 10.00-11.30 geeft onze Ida naailes aan een groep dames uit de omgeving. Iedereen werkt aan eigen projectjes met Ida als vraagbaak. Madiba heeft een aantal naaimachines om te lenen maar een eigen machine meenemen is ook fijn. We vragen € 2 per les aan materiaalkosten en de lessen zijn vanaf 18 jaar. Tip: Er zijn ook naailessen in de avonduren. Je schrijft je in voor een reeks van 10x (m.u.v. de schoolvakanties) en kunt daarna weer een nieuwe reeks afnemen. Opgeven kan via info@projecthuismadiba.nl.  

€2
Evenementenreeks Nederland spreken

Les Nederlands spreken

Projecthuis Madiba Liendertseweg 87, Amersfoort

Iedere dinsdag kijkt Ron wat je wilt leren. Samen wordt er Nederlands gesproken, heel laagdrempelig (naar de supermarkt, naar de huisarts, naar school van de kinderen etc.). Het is wel noodzakelijk een basis Nederlands te hebben om mee te kunnen doen. Zin om kosteloos mee te doen? Mail ons naar activiteiten@projecthuismadiba.nl om je op te geven. Dan leggen we uit hoe het werkt. Let op! De huidige reeks lessen stoppen op 30 april. In september gaan we weer verder. Aanmelden kan natuurlijk wel gewoon!

Gratis

Huiswerkbegeleiding voor kinderen van de basisschool

Projecthuis Madiba Liendertseweg 87, Amersfoort

Iedere dinsdag en donderdag staat ons team van vrijwilligers en stagiairs voor je klaar om je te ondersteunen met begrijpend lezen, taal en rekenen. We geven 1 op 1 begeleiding, groepsbegeleiding en intensieve workshops om je voor in te schrijven. Op dinsdag kun je inschrijven als je in groep 3, 4 of 5 zit. En op donderdag als je in groep 6, 7 en 8 zit. De begeleiding is van 15.00-16.00. Neem een schriftje mee, hierin noteren we wat we hebben gedaan en de voortgang. Tijdens schoolvakanties is er geen begeleiding om lekker vakantie te kunnen houden. De begeleiding bieden we kosteloos aan. Opgeven kan via info@projecthuismadiba.nl Tip: Wil je als ouder zelf iets bijdragen of ken je iemand die ons zou willen ondersteunen? We zoeken nog vrijwilligers! Het gaat om een tijdbestek 1.5u tot 3 uur per week.  

Gratis

Stilte leerplek voor middelbare scholieren en MBO’ers

Projecthuis Madiba Liendertseweg 87, Amersfoort

Iedere dinsdag en donderdag van 16.00-17.30 staat ons team van vrijwilligers en stagiairs voor je klaar om je rustig te laten leren of te helpen met het maken van huiswerk. Tijdens schoolvakanties is er geen begeleiding. De begeleiding bieden we kosteloos aan. Opgeven kan via info@projecthuismadiba.nl Tip: Wil je als ouder zelf iets bijdragen of ken je iemand die ons zou willen ondersteunen? We zoeken nog vrijwilligers! Het gaat om een tijdbestek 1.5u tot 3 uur per week.  

Gratis

Lezing Leven zonder afval | No Time To Waste

Projecthuis Madiba Liendertseweg 87, Amersfoort

Leven zonder afval Mijn naam is Emily-Jane Townley. In het jaar 2013 stapte ik over op een zero waste lifestyle en probeerde ik zonder afval te leven met mijn gezin. Ik gooide het roer compleet om. Ik naaide achter de naaimachine mijn eigen katoenen tasjes, ging met lege potjes en zakjes naar de markt, kocht mijn eerste bamboe tandenborstels en roerde fanatiek in potjes zelfgemaakte deo. Ik startte een blog om mijn ervaringen en tips te delen en begon aan mijn nieuwe leven. Een switch die ik veel eerder had moeten maken. Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en ben ik trotse eigenaar van deze webshop. Het leven zonder afval, zonder plastic en met alleen natuurlijke producten in mijn huis geeft zoveel voldoening. Nooit meer terug naar volle afvalbakken en plastic schuursponsjes of tandenborstels. Moeilijk, tijdrovend en ingewikkeld? Helemaal niet! Het leven zonder afval is simpel en heerlijk om te doen. Over mijn avontuur naar een afval- en plasticvrij leven heb ik een boek geschreven: "Leven zonder afval". Ook jij kunt zonder veel moeite jouw eigen afvalproductie drastisch verlagen en deze website kan je daarbij helpen. Dit is hard nodig, want we maken met z'n allen enorm veel afval (gemiddeld ongeveer 500 kilo per persoon per jaar!) en dat is zeer belastend voor het milieu. Vooral plastic is iets waar ik gewoonweg allergisch voor ben geworden! Het is dan wel sterk en flexibel, maar als je er uiteindelijk vanaf wilt is het een groot afvalprobleem. Veel verschillende soorten plastics kunnen niet, of nauwelijks gerecycled worden en plastic verteerd niet, het valt alleen maar uiteen in kleine stukjes. Een grote ramp voor de natuur, want daar komt het uiteindelijk terecht. Kleine stukjes plastic drijven in de zee en het zweeft zelfs al door de lucht. Neem ook eens een kijkje op mijn blog levenzonderafval.blogspot.nl, vol met tips, inspiratie en informatie over leven zonder afval. Ook scheef ik een nuttig boek. Lezingen Regelmatig geef ik lezingen bij bedrijven en verenigingen in Nederland en België. Projecthuis Madiba is een thuiswedstrijd. Mis het niet!

Gratis