Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing Leven zonder afval | No Time To Waste

7 november 2023 | 19:30 - 20:30

Gratis

Leven zonder afval
Mijn naam is Emily-Jane Townley. In het jaar 2013 stapte ik over op een zero waste lifestyle en probeerde ik zonder afval te leven met mijn gezin. Ik gooide het roer compleet om. Ik naaide achter de naaimachine mijn eigen katoenen tasjes, ging met lege potjes en zakjes naar de markt, kocht mijn eerste bamboe tandenborstels en roerde fanatiek in potjes zelfgemaakte deo. Ik startte een blog om mijn ervaringen en tips te delen en begon aan mijn nieuwe leven. Een switch die ik veel eerder had moeten maken.

Inmiddels zijn we al een paar jaar verder en ben ik trotse eigenaar van deze webshop. Het leven zonder afval, zonder plastic en met alleen natuurlijke producten in mijn huis geeft zoveel voldoening. Nooit meer terug naar volle afvalbakken en plastic schuursponsjes of tandenborstels. Moeilijk, tijdrovend en ingewikkeld? Helemaal niet! Het leven zonder afval is simpel en heerlijk om te doen. Over mijn avontuur naar een afval- en plasticvrij leven heb ik een boek geschreven: “Leven zonder afval”.

Ook jij kunt zonder veel moeite jouw eigen afvalproductie drastisch verlagen en deze website kan je daarbij helpen. Dit is hard nodig, want we maken met z’n allen enorm veel afval (gemiddeld ongeveer 500 kilo per persoon per jaar!) en dat is zeer belastend voor het milieu. Vooral plastic is iets waar ik gewoonweg allergisch voor ben geworden! Het is dan wel sterk en flexibel, maar als je er uiteindelijk vanaf wilt is het een groot afvalprobleem. Veel verschillende soorten plastics kunnen niet, of nauwelijks gerecycled worden en plastic verteerd niet, het valt alleen maar uiteen in kleine stukjes. Een grote ramp voor de natuur, want daar komt het uiteindelijk terecht. Kleine stukjes plastic drijven in de zee en het zweeft zelfs al door de lucht.

Neem ook eens een kijkje op mijn blog levenzonderafval.blogspot.nl, vol met tips, inspiratie en informatie over leven zonder afval. Ook scheef ik een nuttig boek.

Lezingen

Regelmatig geef ik lezingen bij bedrijven en verenigingen in Nederland en België. Projecthuis Madiba is een thuiswedstrijd. Mis het niet!

Gegevens

Datum:
7 november 2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Projecthuis Madiba
Liendertseweg 87
Amersfoort, Utrecht 3815BA Nederland
+ Google Maps

Organisator

Projecthuis Madiba
E-mail
info@projecthuismadiba.nl
Bekijk de site van Organisator