Food

Projecthuis Madiba hecht veel waarde aan gezond en bewust eten en drinken. Deze boodschap dragen we uit, maar passen we tegelijkertijd toe in ons eigen restaurant. Alle gerechten en drankjes die bereid en geserveerd worden zijn 100% biologisch en natuurlijk. Waar mogelijk kiezen we het liefst voor lokale producten van het seizoen in samenwerking met de buurt.

Food

Food

Projecthuis Madiba hecht veel waarde aan gezond en bewust eten en drinken. Deze boodschap dragen we uit, maar passen we tegelijkertijd toe in ons eigen restaurant. Alle gerechten en drankjes die bereid en geserveerd worden zijn 100% biologisch en natuurlijk. Waar mogelijk kiezen we het liefst voor lokale producten van het seizoen in samenwerking met de buurt.

Leer- en werkomgeving

In de keuken en het restaurant worden studenten begeleid, mensen die (re-)integreren ondersteund en zijn vrijwilligers actief. Ook is hier ruimte voor werkervaringsplekken en dagactiviteiten. Dit maakt het restaurant, naast een unieke horecalocatie ook een veilige leer- en werkomgeving voor verschillende groepen.

Madiba Kitchen

Madiba Kitchen wordt multifunctioneel ingezet. Zo wordt de keuken en het restaurant gebruikt voor de bereiding van lekkere maaltijden voor gasten, maar wordt deze ook ingezet voor catering voor bedrijven, toffe foodworkshops over gezond en bewust eten voor alle doelgroepen, voedingsadvies door professionals en het koppelen en versterken van partnerprojecten.

Zo kunnen mensen er lekker eten en drinken, leren en krijgen ze er tegelijkertijd een mooie boodschap mee!

Doelen van Madiba Kitchen

Bij Madiba Kitchen worden de volgende doelen nagestreefd:

  • bezoekers bewust maken van het belang van gezonde keuzes, biologisch voedsel en duurzaamheid;
  • het in kaart brengen van de stand van zaken m.b.t. gezonde keuzes maken in de wijk;
  • toewerken naar minder verspilling;
  • het bijstaan van minderbedeelden.
pijler food